Danas smo obeležili Nacionalni dan davanja koji ove godine ima slogan „Srbija bez barijera“, posvećen uklanjanju svih barijera za sve koji imaju neki problem sa kretanjem, osobe sa invaliditetom, stari, majke sa decom…

Centralna manifestacija održana je u fenomenalnoj Botaničkoj bašti, pravom biseru u centru Beograda, predivan dan, povod, atmosfera, sjajno društvo donatora, kompanija, fondacija, civilnog društva, udruženja osoba sa invaliditetom, predstavnika vlasti, diplomatskog kora. Odlučili smo da događaj vodi Mihailo Gordić koji je gluv od rođenja.

Prva stvar koju sam naučio od Mihajla je: „Ništa o nama bez nas“. I nastojim da poštujem, pa sam počeo i da zloupotrebljavam, tako da je Mihailo danas vodio ovu manifestaciju, isto tako uspešno kao i nekoliko dana ranije online debatu.

Verujem da bi isto tako mogao da vodi večerašnji Dnevnik RTS, a da standardni spiker bude u malom ekranu i prevodi „čujućim“ gledaocima.

Nacionalni dan davanja pokrenuo je pre tri godine Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo, a Savet za filantropiju Vlade Republike Srbije je podržao ustanovljavanje ovog dana, dok je predsednica Vlade Ana Brnabić pokroviteljka ove manifestacije, kojom slavimo dobrotu, dobročinstvo, filantropiju, solidarnost, plemenitost.