У оквиру хуманитарнe акцијe Фонда Б92 и Српског филантропског форума, а поводом овогодишњeг Националног дана давања који јe посвeћeн особама са инвалидитeтом, Градској организацији глувих Бeоград компанија Вип мобилe донирала јe два таблeта у врeдности од 60.000 динара.

Београд, 10. јул 2020 – У оквиру хуманитарне акције Фонда Б92 и Српског филантропског форума, а поводом овогодишњег Националног дана давања који је посвећен особама са инвалидитетом, Градској организацији глувих Београд компанија Вип мобиле донирала је два таблета у вредности од 60.000 динара.

Председница Градске организације глувих Београд  Слађана Гордић захвалила се донатору на помоћи која ће умногоме олакшати рад запосленима, али и подићи квалитет услуге која се пружа корисницима.

„Основна баријера са којом се глуве и наглуве особе суочавају јесте баријера у комуникацији што за последицу има недостатак информација, недоступност комуникације и низак ниво образовања што директно утиче на квалитет њиховог живота о чему сведочи и податак да највећи део глувих и наглувих особа живи испод границе сиромаштва. Хвала свима који препознају колико је важна подршка заједници глувих у Београду  и Србији јер на тај начин заједничким снагама радимо на поправљању њиховог положаја.

Она је додала и да су Градској организацији глувих неопходни рачунари, лаптопови, wеб камера, професионалне слушалице за тумаче за знаковни језик, држачи за таблет уређаје и друга модерна технологија која је предуслов за рад запослених и пружање услуге корисницима.

Руководилац Сектора људских ресурса у компанији Вип мобиле Наталија Пешић поручила је да јој је посебно драго што компанија овом донацијом може да подржи активисте удружења, који свакога дана дају огроман допринос у стварању праведнијег и инклузивнијег друштва.

„Верујемо да је њихова борба да глуве грађане укључе у друштвене токове и заштите њихова права и интересе, додатно отежана са појавом пандемије KОВИД-19. Због тога се надамо се да ће им таблети помоћи да остану у контакту са нашим глувим суграђанима и наставе да их информишу и пружају им подршку, сада када је то најважније”, истакла је она.

Фонд Б92 и Српски филантропски форум позивају све донаторе који су у могућности да се прикључе акцији обележавања овогодишњег Националног дана давања, дана који слави доброчинство, а који је посвећен подршци особама са инвалидитетом.

Српски филантропски форум, већ трећу годину за редом, 9. октобра на дан рођења Михајла Пупина, обележава Национални дан давања. Српски филантропски форум спроводи иницијативу у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давања који финансира УСАИД, а спроводи Коалиција за доброчинство коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац а додатно чине Траг Фондација, Цаталyст Балканс, СМАРТ Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.